tisdag 28 december 2010

Off topic!

Här på bloggen brukar jag bara skriva om sådant som på ett eller annat sätt har med båten att göra men jag testade något nytt förra veckan som var så roligt och blev så bra att jag måste visa det här (lite skryt alltså). Vi har en gammal soffa hemma som vi tycker väldig mycket om, tyget har varit slitet och vi har pratat om att lämna in den till en möbeltapetserare för omklädning men det har aldrig blivit av. När soffan i höstas brakade ihop började vi kika runt efter en ny men hittade ingen som vi tyckte var lika fin.

Soffan före
 

Jag öppnade lite på soffan, lagade, limmade och förstärkte stommen med lite nytt trä.Vi hittade ett möbeltyg på Ohlssons ganska snarlikt det gamla som vi gillade och några timmar senare var soffan som ny, inte så illa med tanke på att det var första gången man lekte möbeltapetserare ;-)

Soffan efter

Anders som har företaget "Anders båt och bilsömnad" som sydde Agnes nya dynor klädde knapparna till ryggstödet (tack Anders!). Du som läser detta, bor i Umeåtrakten och behöver nya dynor eller nytt kapell till din båt, passa på att beställa från Anders redan nu, på våren brukar han vara fullbokad!

onsdag 8 december 2010

Galenskap!

 Hur är man funtad om man ger sig på att renovera en pinnratt? Var jag inte galen innan så kommer jag nog bli det innan jag är färdig. Jag har egentligen inget emot lite patina men eftersom jag renoverar resten av inredningen så kommer det ju se sjukt ut med en sliten ratt. Tur att vintern är lång här uppe i norr.

 

En rolig iakttagelse från kvällen var att det luktade solskyddsmedel när jag värmde med varmluftspistolen på handtagen.