söndag 22 augusti 2010

Höga kusten 2010 del 8, Norrfällsviken-Mjältön-Ulvön

Nästa dag åkte vi tillbaka till Norrfällsviken för att hämta upp två nya passagerare (Patrik & Linda) som skulle åka med några dagar. Vi tänkte först bara göra ett kort stopp och sedan åka vidare men det slutade med att vi Käkade en smarrig middag på "Fiskarfänget" och avslutade kvällen i campingens mycket fina vedeldade bastu.

Laxplanka & gravlaxtallrik

Utsikten från bastun

Patrik & Linda hade aldrig åkt båt på högakusten tidigare så då fanns det ju vissa måsten, tex. Mjältön (Sveriges högsta ö) så vi siktade på Baggviken. Resan dit blev grå, blöt och guppig men väl framme i Baggvikens skyddade lagun blev vädret riktigt bra. Det blev en kanondag med sillunch och bad och den obligatoriska promenaden till toppen blev grymt svettig i värmen. Kvällen bjöd på grillning och vedeldad bastu.

Baggviken
Stenröset på Mjältöns topp.
Bad i Baggviken.

Dagen därpå tuffade vi vidare mot nästa måsteställe nämligen Ulvön. Denna gång la vi till vid Rödharen strax innanför inloppet på norra Ulvön som visade sig vara ett kanonställe. Nästa gång vi besöker Ulvön kommer vi garanterat att ligga här. Lugnt läge, vattnet kändes fräscht, fin strand, bra grillplats, dass, fin utsikt och jättefin stig in till Ulvöhamn.
Vi badade (vissa ofrivilligt) och stekte pannkakor över öppen eld. På kvällen Promenerade vi in till Ulvöhamn och åt middag på Almagränd, spanade in de deltagande båtarna på Ulvörgattan och gick upp till den gamla lots utkiken.

Rödharen
Mums!
Almagränd.
Nya gästbryggan med deltagarna på Ulvöregattan.
Lotsutkiksstugan

Inga kommentarer: