måndag 24 augusti 2009

Skeppsvik

I helgen blev det en liten tur till Skeppsvik.
Trots att Skeppsvik ligger ganska nära vår hemmahamn var det vårt första besök sjövägen. Att vi inte besökt Skeppsvik tidigare beror nog mest på att området är grunt och stenigt och en titt på sjökortet är klart avskräckande!

I den mycket fina nyutgivna boken "Norrlandskust" finns en skiss på enslinjerna i området.

På Lördagen gav vi oss iväg, vi med Agnes och Anders med hans namnlösa "Lillkvarken" ;-)

På väg in i Skeppsvik passerar vi ön Bjuren med klippor och sandstrand, en ö som vi definitivt kommer att göra ett besök till en annan gång.

Vissa av ensarna var väldigt svåra att se och vissa saknades förmodligen helt så bitvis körde vi helt efter gps, men vi kom fram till Skeppsvik utan problem och förtöjde vid en liten flytbrygga nedanför Skeppsviks herrgård.

Då Anders som liten spenderat hela somrarna i en stuga i Skeppsvik har han bra koll på området och erbjöd oss en sightseeing, så vi lämnade Agnes vid bryggan och tog en tur i hans båt.

Vi passerar under den lilla träbron med några centimeters marginal.

Skeppsviks herrgård!

Det blev en fin båttur med många vackra vyer!

Efter båtutflykten var det dags för grillning. När vi packade upp maten upptäckte vi att vi glömt såsen hemma, men som tur var fick vi köpa ett par deciliter aioli från köket på herrgården!

På Söndagen innan vi åker hem går vi en liten promenad genom Skeppsvik, en riktigt fin liten by där jag nästan skulle kunna tänka mig att bo.

Första men förhoppningsvis inte sista besöket i Skeppsvik, hit åker jag gärna igen!
Nästa gång blir det nog middag på herrgåden också.

3 kommentarer:

Theo sa...

Vilket härligt inlägg! Fina bilder och kul att höra hur det är utmed norrlandskusten! Vi lär inte hinna dit på många år än. En fråga man ju inte kan låta bli att undra är: hur går båten? Några problem? FUngerar kapellet som du vill? Något maskinellt du funderar över? Vore kul att höra dina kommentarer!

Hälsar Sveas besättning

Agnes sa...

Hej Theo!
Kul att du gillade inlägget!
De flesta av bilderna är fotade av min kära fru.

Allt har hittills fungerat mycket bra. Motorn som stått nästan två år hoppade igång på första varvet och har gått som en klocka och jag blir förvånad varje gång jag tankar över hur lite diesel den drar.
Kapellet blev riktigt bra, sittbrunnen känns mycket större med kapellet uppe och det är väldigt praktiskt med dragkedjor på sidorna.
Det enda som bråkat lite i sommar är värmaren, haft lite problem med läckage och haft lite svårigheter med att lufta systemet men det verkar fungera nu :-)

MVH.
Markus

Johanna sa...

Kan oxå tillägga att jag sj mer lr mindre ofrivillit badade i sävarån/skeppsvik i våras. huuh! Bilderna va jättefina :D