fredag 2 juli 2010

Höga kusten 2010 del 1 Holmsund-Trysunda

Nu har vi varit ute snart en vecka men har inte kunnat uppdatera bloggen på grund av problem med det mobila bredbandet... Vi har forcerat kusten söderut och ligger nu i Sundsvalls gästhamn. Efter helgen kommer vi att börja åka norrut mot höga kusten i ett mera lagom semestertempo.

Vi åkte från Holmsund/Patholmsviken sent på lördag kväll (26/6). Det var motvind, stampigt och blött tills vi nådde Norrbyskär där vi kunde gå inomskärs till vårt första stopp som blev Tjäruskärssund. Precis när vi kom fram och förtöjde framför en annan träsnipa ca. 03.00 gick solen upp bakom oss.

Efter att ha sovit några timmar och äter resans första frukost i solen med nedcabbat kapell fick vi besök av "Sussie" grannbåtens fina skeppshund.

Efter lite träbåtssnack med kaptenen åkte vi vidare söderut. Efter ca. 31Nm nådde vi Trysunda (Sveriges vackraste ö) som blev resans andra stopp. Vi grillade och njöt av det underbara vädret.

Nu orkar jag inte blogga mer ikväll men fortsättning följer...

3 kommentarer:

Timmy Seger sa...

Har precis hittat till din blogg. Måste säga att Agnes är en otroligt fin träbåt, med en väldigt duktig ägare.
Har precis själv köpt en Kvarken
-68. Största skillnaden är att min inte har någon akterruff, utan är helt öppen. Sen är Agnes flera resor finare, men jag ska ta tag i lite småarbeten till hösten/vintern. Är min första träbåt så jag vill känna mig för innan jag ger mig på några större arbeten. Hur som helst, väldigt roligt att följa din blogg och era resor. Hoppas att ni fortsätter, jag har fått många fina uppslag.

//Timmy

Agnes sa...

Hej Timmy!
Kul att du hittat hit och roligt med en till kvarkenägare.
Jo det finns några olika modeller av kvarkensniporna, kollade på en utan akterruff också innan jag köpte Agnes men skicket på den var för dåligt...
Du gör nog rätt i att börja med lite småjobb, jag vet av egen erfarenhet att det lätt spårar ur om man börjar riva för mycket.
Men roligt är det..

Om allt går som det ska lyfter jag upp Agnes i helgen för renovering 2010-2011 :-)
MVH.
Markus

Unknown sa...

Hej Markus!
Jag heter Carin Jonsson och jobbar på UMEÅ TIDNING som annonssäljare och har nu hittat din fina bild på träbåten Agnes i solnedgång som en kund hos oss skulle vilja använda i sin annons nu den 19/6.
Är det okey för dig?
Kunden är Café Sjöboden, Trysunda

Hör gärna av dig till mig på 070-226 38 29 eller på min mailadress: carin.jonsson@umeatidning.se