söndag 25 juli 2010

Höga kusten 2010 del 3, Härnösand-Kattskär

Det blev inte riktigt som jag tänkt med semesterbloggandet, att jag skulle skriva lite varje dag så att bloggen nästan skulle bli som en loggbok. Förutom dålig täckning på det mobila bredbandet har vår gamla härk till dator i princip helt sänkt batteri och ingen 12v adapter så ska man använda den måste man nästan ha landström. Vi har också haft flera kompisar på besök i omgångar och då känns det inte så supersocialt att sitta framför datorn. Nu sitter jag alltså hemma och försöker minnas alla platser vi besökt och allt kul vi gjort.

Under kvällen på Sketholmen ringde en släkting i Härnösand och bjöd oss på lunch dagen därpå (tack Petra), något som vi självklart tackade ja till. Härnösand är en fin liten stad med 3 centrala gästhamnar, kanal genom staden och sjömack för den som behöver tanka.


Mätta i magarna efter lunchen i Härnösand fick vi en ovanligt behaglig färd över den annars erkänt besvärliga Åvikebukten, soligt och varmt och nästan helt platt. Eftersom Agnes inte har någon mast kunde vi sedan ta det östra inloppet till Kattskär som blev natthamnen.


Denna kväll hade kaptenen med fru ett litet jubileum så det blev oxfilé på grillen och Amarone i glasen.

Irish coffee och chokladmuffins till efterrätt.

Kvällen avslutades sedan med vedeldad bastu och bad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Snygga glas till båten! Var köper man sådana? PantburksHusse.

Agnes sa...

Man knycker dem av någon gammal avdankad husvagnsraggare! :-p