lördag 17 januari 2009

Kapellplanering 2

Sömmarna och duken i Agnes gamla kapell är helt slut så ett nytt kapell är helt nödvändigt. Passformen på det gamla kapellet är katastrofal (delvis beroende på en mycket dålig kapellbåge) och det finns enligt mig 2 stora designfel.

Fel nr1: På sidorna går kapellet ända ner till skarndäck vilket gör det mycket svårt att stänga kapellvreden längst ner när man står och balanserar på en ca 20cm bred kant och inte har något att hålla sig i. Så tanken är att det nya kapellet ska sluta en bit upp.

Fel nr2: Kapellbågens placering gör det svårt att kliva in från sidan utan att fälla ner hela kapellet. Klicka på bilden för att förstora och se min fantastiska paintillustration på problemet :-)

För att det ska bli lättare att kliva in från sidan tänker jag flytta bak kapellbågen en bit samt sy in dragkedjor på båda sidorna. Denna konstruktion kommer också att ge en rymligare "sittbrunn" med full ståhöjd under hela kapellet. Även här bjuder jag på en fin paintillustration för den som är intresserad :-)

Inga kommentarer: